Nellie Larsson slutade tvåa i Västgötaloppet, och klättrade till andraplatsen också i totalcupen. FOTO: Happyride.se/ARKIV

Tvåa i totalcupen trots en tävling kort

ULRICEHAMN En stark tävling i Västgötaloppet i Ulricehamn gav inte bara en silverpeng för Nellie Larsson där, utan också en andraplats i totalcupen.
Detta trots att hon fick räkna en tävling mindre än konkurrenterna i toppen.

Inte nog med att suveräna Jennie Stenerhag fanns med i startfältet i Västgötaloppet. Dessutom skulle Nellie Larsson ställas mot Emmy Thelberg och Hildegunn Hovdenak – två cyklister som hon tidigare inte besegrat under karriären.
”Det fanns en teoretisk, liten chans att klättra i totalen, men jag fokuserade inte på det”, skriver Larsson på sin blogg Hjulsnurr.
Efter startloopen ledde Stenerhag före Thelberg. Larsson och Hovdenak delade tredjeplatsen på den blöta, leriga, 80 kilometer långa banan.
Hovdenak gick hårt i uppförskörningarna och Larsson fick slita för att hänga med. Men kampen gav utdelning, för till slut var det norskan som tvingades släppa.

Jakten fortsatte mot Emmy Thelberg, och när Larsson väl kom ifatt fortsatte hon bara förbi. Stenerhag var i vanlig ordning i en klass för sig och vann med 14 minuter, men Larsson slutade tvåa, fyra minuter före Sandra Backman och Ivanda Eiduka som också passerat en kroknande Thelberg.
”Är lite stressad och kämpar så hårt för att nå den där efterlängtade vita målportalen. Det är otroligt skönt att gå i mål. Överträffar min egen målbild för dagen och är nöjd. Det är fortfarande för tidigt att veta hur långt det räcker i totalen”, skriver Larsson.
Men det skulle räcka långt. Av de nio deltävlingar som långloppscupen innehåller får man räkna sina sex bästa resultat. Larsson, som bara kört fem, fick räkna alla och slutade på 195 poäng efter fyra andraplatser och en tredjeplats. Därmed passerade hon både Fanny Kjellqvist (190) och Erika Jepson (180) som slutade åtta respektive sjua i Ulricehamn och fick räkna bort denna tävling.
Vann gjorde Jennie Stenerhag på maximala 300 poäng efter att ha ställt upp i sex deltävlingar och vunnit samtliga.

×