Eivi Karlberg, lärare på Parkskolan, Kaj Karlsson, från BTK Serve och Josefine Jönsson, lärare på Parkskolan, har alla varit engagerade skolans värdegrundsarbete. Foto: Lina Millberg

Elever ska demonstrera för allas lika värde

Laholm En demonstration för allas lika värde, vänskap och kärlek ska tåga genom Laholm den 24 oktober. Det är eleverna på Parkskolan och föreningen BTK Serve som står bakom arrangemanget.

– Det är en demonstration för demokrati och fred, säger Kaj Karlsson, ordförande i Laholms BTK Serve.
Projektet på Parkskolan drog i gång i höstas och syftet är att lära eleverna att trots våra olikheter är vi lika mycket värda. Något som skolan alltid jobbar med, men nu satsar lite extra på.
Eleverna har bland annat fått skriva på ett slags kontrakt, som går ut på att man ska vara en bra kompis.
– Vi väver ihop det med att vi på vår skola har elever från många olika kulturer, men att vi trots våra olikheter kan hitta många likheter, när vi lär känna varandra, säger Josefine Jönsson, lärare på Parkskolan.

Det är eleverna i årskurs sex som deltar i projektet, som sen ska ärvas av de nuvarande femmorna. Tanken är nämligen att det ska leva vidare, men för att det över huvud taget skulle bli av behövdes lite extra pengar.
Något som Sparbanken i Laholm valt att bidra med i sin årliga utdelning av bidrag till kommunens föreningar.
– Det gör att vi kan smälla på lite extra och starta upp det här. Vi vill gärna uppmuntra ungarna, säger Kaj Karlsson, som också varit ute i klasserna och pratat med eleverna.

Tåget med demonstranter utgår från Lagaholmsskolan och går sedan ner till Stortorget i Laholm.
– Vi kommer att gå med flaggor från olika länder och plakat med bra slagord. När vi är framme på torget ska vi dansa och sjunga, berättar Josefine Jönsson.
Ett extra bidrag från banken till olika projekt fick också Väntjänsten Solhemmet, Friskis och Svettis, Knäredsforskarring och hembygdsförening, Skogaby BK, Junis UNF i Våxtorp, Woxboringen, Ahla byalag, Ränneslövs folkdansgille, Le petit bouleklubb i Knäred och Hjärt- och lungföreningen.

×