Nellie Larsson på sin mountainbike i etapploppet för lag i Israel där hon slutade trea tillsammans med Åsa Erlandsson. Foto: Hjulsnurr

Trea i första lagtävlingen

Mountainbike Nellie Larsson från Mellbystrand blev trea i sitt första etapplopp i lag. Mountainbikecyklisten körde tillsammans med Åsa Erlandsson.
– Andraplatsen var nära men vi är nöjda med att sluta trea, säger Larsson.

Äventyret till Israel riskerade först att inte bli av. Larsson fick problem med ett tidigare skadat knä. Hon fick dock ordning på det med hjälp av läkare.
– Det knäppte till i knäet och sedan kändes det genast bättre. Som ett mirakel. Men jag ska ta tag i min gamla skada i vinter.
– Jag var orolig i Israel men det gick jättebra. Så det var skönt, fortsätter Larsson.
Erlandsson och Larsson låg tvåa efter de två första etapperna.
– Åsa blev tyvärr dålig under den andra etappen och tappade mycket energi. Hon var fantastisk som klarade genomföra etappen men vi tappade mycket tid.
Tio minuters avstånd till laget på tredjeplats hade krympit till knappa tre minuter.
Hela grejen med att cykla i lag är att man kör tillsammans.
– Man får max hålla ett visst avstånd till varandra. Man ska hjälpa och pusha varandra. Det var min första lagtävling och mitt blott andra etapplopp.
Förhållandena i Israel var tuffa med mycket varma temperaturer.
– Till och med israelerna själva tyckte att det var varmt och det var förmodligen därför som Åsa blev dålig.

Larsson och Erlandsson kämpade för att hålla undan på andraplatsen.
– Vi hade kämpat oss upp för nästan hela Israels högsta berg med i princip oavbruten stigning i 25 kilometer när vi strax innan toppen blev omkörda. Det var synd. Hade vi bara kommit över kanten hade vi förmodligen hållit undan. Men så är det, säger Nellie.
Att bli trea i det första etapploppet i lag någonsin är dock inte fy skam.
– Verkligen inte. Vi är nöjda båda två. Vi visste att det fanns några riktigt duktiga cyklister med. En i det vinnande laget har meriter både från VM och OS.
Att cykla i Israel var en upplevelse.
– Det var jättefin terräng och extrem värme. Loppet var mycket professionellt ordnat och alla människor var väldigt trevliga mot oss.
Kommande helg väntar långloppsavsltuningen med tävling i Ulricehamn.
– Det är avslutningen för mig och många andra. Sedan får det bli knävård, säger Larsson, som gärna kör lagtävling igen.
– Jag hoppas det. Det var väldigt kul men för att kunna köra sådana här etapplopp måste man ha ekonomisk stöttning, avslutar Nellie Larsson.

×