Laholms BTK Serve är med och delar ut tolv pingisbord. Inte sina egna, utan nya som Pingpongpower fått från lag-VM:s materialsponsor. FOTO: Lars-Åke Englund/ARKIV

Delar ut gratis bord via Pingpongpower

LAHOLM Tolv gratis pingisbord ska ut till skolor och äldreboende i Laholms kommun. Helst med tillhörande världsmästare.
Det är ett av Laholms BTK Serves bidrag i satsningen Pingpongpower som startades i samband med att Halmstad tilldelades lag-VM i bordtennis 2018.

Målet är att marknadsföra bordtennisen som en friskvårdsaktivitet, och på samma sätt marknadsföra lag-VM i Halmstad nästa år. Ett av medlen är att ge bort pingisbord till skolor, äldreboenden, boenden för nyanlända och fritidsgårdar.
Totalt ska åtminstone 75 bord fördelas, och ett dussin av dem har Laholms BTK Serve fått för att distribuera.
– Egentligen skulle det hela börjat redan i våras, men borden blev försenade och kom inte förrän nu. Och vi får vänta någon vecka till på nät och racket innan vi kan börja dela ut dem, säger föreningens ordförande Kaj Karlsson som varit involverad i Pingpongpower sedan starten.
Vilka tolv som ska få borden är mer eller mindre bestämt. Återstår gör någon dubbelkoll, och planering med leveransen.
– Det är tre äldreboenden där bara det sista ska checkas av. Och så har jag pratat med en del skolor, och kollat av med kommunen. Vissa har redan fått nya bord, och då är det bättre att vi ställer dem någon annanstans. Vi vill att borden ska göra så mycket nytta som möjligt, säger Karlsson.

När borden levereras blir det dessutom med tillbehör i form av tränare.
– Ja våra tränare ska med ut till skolorna och introducera. Sedan har ju Serve och Laholm två världsmästare i lag i ”Figge” (Fredrik Håkansson) och Anders (Johansson). Jag har pratat med dem, och båda vill försöka ställa upp, precis som Jörgen Persson, säger Karlsson.

Har ni haft någon sållning kring vilka som ska få borden?
– Nej, som det ser ut verkar det gå rätt så jämnt upp. Antalet får vi ihop lagom, så nu ska vi bara pussla ihop med när de ska delas ut, säger Karlsson.
– Pingisborden verkar vara på väg tillbaka in i uppehållsrummen. Många bord har stått nedpackade, och då används det inte, säger Karlsson.

×