Presidentrådgivaren John Hope Bryant kommer till Båstad 4 augusti. Foton: TT
Det gör även Fredrik Reinfeldt ...
... och prinsessan Sofia.

Obamas man till Båstad

Båstad En prinsessa, en före detta statsminister och en rådgivare till USA:s president.
Gränslösa möten i Båstad satsar på tunga namn den 4 augusti.

Prinsessan heter Sofia och gör ett officiellt besök som hovets utsända. Hon har sällskap av förre statsministern Fredrik Reinfeldt som numera försörjer sig som bland annat föreläsare och inte behöver någon vidare presentation. Det kan dock John Hope Bryant göra.
Han är enligt gränslösamöten.se en ”amerikansk superentreprenör, filantrop, tv-personlighet, medgrundare till Hope samt Global Dignity”. Han har skrivit ledarskapsböcker, haft hedersuppdrag på världsekonomiskt forum i Davos och är rådgivare i hållbarhetsfrågor till Barack Obama.

Hope Bryant och Reinfeldt kommer att vara huvudtalare. Moderator är Kattis Ahlström. Allt går under rubriken ”En hållbar morgondag”.
Dessförinnan, den 6 juli, har man chansen att lyssna på företagsledaren Jan Carlzon som talar på temat ”Riv pyramiderna”.
– Det blir en familjedag där han talar om vikten av att gå över generationsgränserna. Jag hoppas man tar med sig tonåringarna och att det ska leda till samtal hemma vid köksborden, säger Bosse Nilsson, båstadsbo, entreprenör och initiativtagare till Gränslösa möten.
Samtalet i juli hänger ihop med det i augusti.
Gränslösa möten är ett forum där man går utanför de bekräftande nätverk där alla speglar varandra och det inte finns plats för nya idéer och initiativ.

– Vi kopplar samman människor som normalt inte möts. De kan komma från sporten, politiken, kulturen, näringslivet, säger Bosse Nilsson.
John Hope Bryant fick upp ögonen för Gränslösa vid en konferens i Oslo.
– Han har helikopterperspektiv och såg direkt att det är så här vi måste jobba för att göra framtiden hållbar, säger Bosse Nilsson.
När väl Hope Bryant hoppat på tåget var det inte svårt att få ombord andra tunga namn.
Mötesplatsen har funnits i tre-fyra år och Bosse Nilsson hoppas den ska fortsätta utveckla kontakterna mellan mikro- och makroplanen i samhället.
– Vi ska fortsätta att ta bort glastaken och vill vara gränslösa i Sverige, Norden och världen.