Pingis är storfavorit under motionspasset i Servehallen. Foto: Caroline Holmgren
Lena Kling och Karin Larsson. Foto: Caroline Holmgren
Eva Boethius rockar loss på gymmet. Foto: Caroline Holmgren
Mats Johansson och Jan Persson möter Bernt Sjöholm och Bengt Eriksson i en dubbelmatch. Foto: Caroline Holmgren
Bengt Eriksson och Bernt Sjöholm möter Mats Johansson och Jan Persson i en dubbelmatch i pingis. Under förra veckans träning träffade Mats en gammal kompis från Perstorp som han inte sett på 20 år. ”Det var häftigt”, säger han. Foto: Caroline Holmgren
Rose-Marie Nilsson är relativt nyinflyttad i Laholm och varit med sedan i höstas, tack vare träningen har hon lärt känna lite folk. ”Det är väldigt fritt och man får göra vad man vill”, säger hon men tycker mest om att promenera. Foto: Caroline Holmgren
Kenneth Sand och Jan Jönsson i en pingismatch. Foto: Caroline Holmgren
"Fick du med den?" ropar Tommy Persson glatt efter en rejäl smash. Foto: Caroline Holmgren
Bengt Eriksson håller ett unledande gympapass. Foto: Caroline Holmgren
Bengt Eriksson inleder med ett gympapass för att värma upp och sträcka ut musklerna. ”Pensionärer har en förmåga att inte vara utåtriktade”, berättar han som tycker att det är lika mycket motion som ett sätt att umgås. Själv har han varit involverad i BTK Serve under många år och var med och byggde hallen under 1980-talet. Foto: Caroline Holmgren
”Det är billigt och kravlöst. Vanliga gym har för mycket folk och hög musik”, säger Lena Kling som går med sin sambo till motionspassen. Men det är också trevligt att ta en paus för att snacka med den gamla arbetskollegan Karin Larsson. Foto: Caroline Holmgren
May-Lis Andersson och Stig Åkesson är med varje tisdag och torsdag. Båda för att hålla igång och må bra. ”Det är så många som sitter ensamma, men här kan man träffa och prata med lite folk”, säger hon. Foto: Caroline Holmgren

Motion och umgänge för pensionärer

motion. Varje tisdag och torsdag öppnas Servehallens dörrar för den äldre generationen. Det smattrar på pingisborden och smäller i tyngderna på gymmet, när Bengt Eriksson tillsammans med Sven Lindblad håller i ”motion för pensionärer”. Men många kommer också för att få den sociala biten.

×