Gunilla Persson: "Jag bråkar aldrig"

Av Therese Lindström/TT Spektra 4 OKTOBER 2012 13.29

Hon känner sig mobbad av de andra Hollywoodfruarna, men är säker på att deras tarvliga stil gör henne till en tittarfavorit.

Fakta: Gunilla Persson
  • Ålder: 53 år.
  • Från: Född i Norrköping, uppvuxen i Högsjö utanför Vingåker.
  • Familj: Dottern Erika, 10 år, och mamman Iris. Erikas pappa är sedan länge ute ur bilden, men Gunilla Persson och hennes dotter lever fortfarande på pengar från honom.
  • Yrke: Skådespelerska och tidigare modell. Har tidigare medverkat i "Svenska New York-fruar" i TV 3.
  • Aktuell: I "Svenska Hollywoodfruar" som sänds i TV 3 på tisdagar och som i höst är kanalens mest sedda program. Som mest har det under hösten haft 715 000 tittare.
  • Gunilla Persson om kritiken om att hon pressat sin dotter ut i rampljuset, bland annat i en talangtävling: "Det var väldigt olyckligt att Erika skulle vara förkyld under tv-inspelningen. Då kunde det verka som att hon inte ville. Men hon vill ju så gärna sjunga och uppträda. Hon var bara rädd för vad svenska folket skulle tycka om hennes sång. Hon hade slem i halsen, men som tur var fick hon upp det och gick vidare i tävlingen."

 

- De gör mig en tjänst, säger Gunilla Persson, som nu satsar helhjärtat på en tv-karriär.

Gunilla Persson stormar fram och lämnar ett åskmoln av svarta tidningsrubriker efter sig. "Hånglade med prins Albert!" "I bråk med tidning!" "Tittarna rasar!" "Storbråk mellan Hollywoodfruarna!"

Den 53-åriga exmodellen från Norrköping har blivit den svenska Hollywoodfru framför andra som tv-tittarna älskar att förfasa sig över, och TV 3-programmets tittarsiffror har ökat stadigt i takt med hennes utspel och eskapader.
- Jag tycker väldigt mycket om att vara en rubrikernas kvinna, skrattar Persson, som under sitt korta Sverigebesök naturligtvis hunnit skapa löpsedlar, bland annat genom att lyckas bli utkastad från ett hotell.

Hon tar emot i ett flådig svit med utsikt över huvudstaden i alla väderstreck. För henne har en dröm besannats, berättar hon. En dröm om att bli uppmärksammad och populär. Sedan hon och hennes dotter Erika landade i Sverige för några dagar sedan har mängder av människor kommit fram för att ta bilder och få autografer av dem:
- En del är blyga. Då lockar jag fram dem, för jag älskar dem och jag vill att de ska känna sig trygga med mig. Jag är inte farlig, jag bits inte.

Det skulle man annars kanske kunna tro, med tanke på att det varit en del bråk i programmet?
- Det är de andra fruarna som bråkar med mig. Jag bråkar aldrig med någon. Mer än om någon är elak mot min mamma, då blir jag riktigt arg. Det är väl de vulkanutbrotten du syftar på.

De övriga Hollywoodfruarna har hon ingen kontakt med utanför tv-serien.
- De har klart och tydligt sagt att de inte gillar mig. De får tycka vad de vill. Jag har inte gjort dem någonting. De förstår kanske inte att ju mer de mobbar mig desto mer populär blir jag. Om man är elak så blir man väl inte populär? säger hon och höjer på ögonbrynen.

Nu ser hon en lysande tv-karriär framför sig, bortanför "Svenska Hollywoodfruar". Hon skulle till exempel gärna spela in ett program i "Bachelorette"-stil, där tittarna får följa hennes sökande efter en ny man.
- Rada upp alla kandidaterna så får vi se vem som passar bäst! Jag tror att det skulle bli väldigt spännande och väl bemött, säger hon, och berättar att hon söker "en genomsnäll man" som kan älska henne för den hon är.
- Jag vill inte ha en man som ser mig som en trofé. Jag vill ha en underbar person som kan älska mig på insidan, inte bara på utsidan. Som tycker om mig även när jag är ful och sjuk. Man blir ju inte yngre med åren.

 


Tipsa Tipsa en vän
Kommentarer
Max 200 ord. Debattregler
blog comments powered by Disqus
FLER NYHETER PÅ
Utbildning
Förra året visade Krister Waltersson lärare på industritekniska programmet på Osbecksgymnasiet upp utbildningen för Veingeskolans elever. På lördag hålls öppet hus för att återigen berätta om utbildningarna på skolan.  

Industrin vill locka elever

Osbecksgymnasiet och näringslivet tar gemensamma tag
Mini Olympics har arrangerats sedan 2002, förra årets arrangemang riskerar att bli det sista.  

Mini Olympics hotat
när en ort drar sig ur

Amber Valley tvingas avsluta ungdomsutbytet. Ekonomi är orsaken.
SBK:s Viktor Johansson var en av alla målsumpare mot Skuggan. SBK skapade tio rena chanser, men lyckades inte spräcka målnollan. Skuggans 3-0 från första halvtimmen stod sig tiden ut. 30 av omgångens 43 tippare kunde därmed kamma hem en poäng, till skillnad från LT-sportens båda reportrar.  

Kollektiv dumstrut efter Ysbys skräll

Fyra rätt toppnoteringen i andra omgången av LT-tipset.
Linn Persson, Ebba Hultberg, Lovisa Pålsson och Amelie Arneson som går sitt andra år på hotell- och turismprogrammet på Osbecksgymnasiet ska servera vid årets Nobelmiddag.  

De ska servera på Nobelmiddagen

För första gången ska elever från hotell- och turismprogrammet på Osbecksgymnasiet i Laholm servera på Nobelfesten.
Cellprovsbussen åker på turné till olika platser i Halland under veckan. På torsdag kommer den till Laholm.  

Cellprov kan göras i turnébuss

Cellprovsbussen kommer till Stortorget i Laholm och erbjuder kvinnor att göra provet på plats.
Ett stycke som återkommer flera gången i boken lyder: Man är inte alkoholist, man blir det. Man föds inte narkoman, man blir det. Man föds anhörig, man förblir det?” – Ett missbruk är något man skaffar sig. Anhörig däremot, det är inget du själv ställt till med och när man är anhörig förblir man nog det hela livet. Det är klart man kan bli bättre, men man kan inte göra om en barndom, säger Susanna Alakoski.  

”Anhörig är jag fortfarande”

Arbetet med Susanna Alakoskis nya bok var allt annat än motståndsfritt.
Det var bara Marie Bennetts man som visste att hon höll på att skriva en roman. – Jag ville inte berätta det för andra förrän jag visste att det skulle bli något, säger hon. Då var hennes mormor inte längre i livet, så hon fick aldrig veta vad hennes brev ledde till.  

Mormors brev ledde till roman

Plötsligt känns Marie Bennett extra långt borta. Snart får jag förklaringen.
LaholmsTidning.se använder cookies, läs mer här.
BLÄDDRA I LAHOLMS TIDNING
NYTT: E-tidningen nu en betaltjänst - men gratis för prenumeranter.
Bloggar
Läsarbilder från Cellnews:
Annons / Sponsrad blogg
VILL DU OCKSÅ SYNAS HÄR?
040-6605500 eller annons@laholmstidning.se