Flyktingbarn till Lilla Tjärby

29 AUGUSTI 2012 09.25

Fastigheten Lilla Tjärby 1:29 vid Fridhemsvägen kommer mycket snart att förvandlas till boende åt åtta ensamkommande flyktingbarn.

Det står klart sedan kommunfullmäktige i Laholm på tisdagskvällen i stor enighet klubbade beslutet om inköp - en afffär på 4,75 miljoner kronor.

Utöver köpeskillingen tillkommer kostnader för ombyggnadsåtgärder på 3,5 miljoner kronor och för inventarier på 250 000 kronor. En satsning på totalt 8,5 miljoner kronor som kommunstyrelsen fick godkänd av fullmäktige.
Tisdagskvällens beslut fattades i stor enighet. Det var bara Sverigedemokraternas Gejbert Strömdahl och Rikard Vesterlund som var emot och reserverade sig.

Läs mer i onsdagstidningen.


FLER NYHETER PÅ
Tomas Tranströmer
Tomas Tranströmer tar emot Nobelpriset i litteratur ur kung Carl XVI Gustafs hand.  

Författaren Tomas Tranströmer har avlidit

– Bästa sättet att minnas Tomas Tranströmer är att inte monumentalisera honom utan att läsa honom, säger Lundadocenten och Tranströmers nära vän Niklas Schiöler när tidningen får tag på honom på fredagskvällen.
Zlatan Ibrahimovic gjorde båda målen när Sverige vann med 2–0 mot Moldavien. Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT Sveriges Zlatan Ibrahimovic under fredagens kvalmatch i grupp G mellan Moldavien och Sverige på Zimbru-stadion i Chisinau.  

Zlatan svensk hjälte efter jätteblunder

Fick bollen rakt på pannan och nickade in 1–0.
flygkraschen
Till vänster syns utredare komma ut ur Andras Lubitz (till höger) hem med lådor fyllda med utredningsmaterial.  

Var sjukskriven när han kraschade planet

Kärlekskris kan ligga bakom flygkraschen.
Lukas Andersson hoppade in i finalen av U17-SM för ett par år sedan när Halmstads BK tog emot Malmö FF. Nu har Andersson valt att lämna HBK och återvända till fadershuset: Knäreds IK.  

Lukas återvänder med mål att gå upp

Lämnar HBK:s U19 – ”Kände mig färdig där inne”.
Det var då, när Veinge grusplan nyttjades flitigt flera dagar i veckan. Men sedan konstgräset kom till Laholm har gruset i princip spelat ut sin roll. Nu hoppas Genevad/Veinge IF, Lilla Tjärby IK, Knäreds IK och Skogaby BK att kommunen vill lägga konstgräs på den gamla grusplanen.  

Fyra föreningar för konstgräs i Veinge

För två år sedan gav förslaget om konstgräs i Veinge inget gehör. Nu har de fyra samarbetsklubbarna i norr dammat av sitt förslag.– Vi kände att det var läge eftersom det varit tyst ett tag, säger Genevad/Veinge IF:s ordförande Anders Jacobsson.
De tre Roos-stipendiaterna Ida Persson, Martha Ossowska Persson och Idun Baltzersen var samlade på Moderna Museet i Malmö på fredagen.  

Trippel Roos-stipendiater

Martha Ossowska Persson, Ida Persson och Idun Baltzersen. Så heter de tre unga konstnärerna som fått årets Fredrik Roos-stipendium.
Christoffer Nilsson från Broby är elitbrottare och en av utmanarna i årets omgång av Gladiatorerna. – Det är faktiskt lika tufft som det ser ut, säger han om att möta gladiatorerna.

Brottaren som tar sig an Gladiatorerna

Det såg betydligt lättare ut hemma i tv-soffan än det var i verkligheten. Det konstaterar 28-årige Christoffer Nilsson från Broby som är en av årets utmanare i Gladiatorerna.
LaholmsTidning.se använder cookies, läs mer här.
BLÄDDRA I LAHOLMS TIDNING
NYTT: E-tidningen nu en betaltjänst - men gratis för prenumeranter.
Bloggar
Läsarbilder från Cellnews:
Annons / Sponsrad blogg
VILL DU OCKSÅ SYNAS HÄR?
040-6605500 eller annons@laholmstidning.se
Läs våra bilagor