Flyktingbarn till Lilla Tjärby

29 AUGUSTI 2012 09.25

Fastigheten Lilla Tjärby 1:29 vid Fridhemsvägen kommer mycket snart att förvandlas till boende åt åtta ensamkommande flyktingbarn.

Det står klart sedan kommunfullmäktige i Laholm på tisdagskvällen i stor enighet klubbade beslutet om inköp - en afffär på 4,75 miljoner kronor.

Utöver köpeskillingen tillkommer kostnader för ombyggnadsåtgärder på 3,5 miljoner kronor och för inventarier på 250 000 kronor. En satsning på totalt 8,5 miljoner kronor som kommunstyrelsen fick godkänd av fullmäktige.
Tisdagskvällens beslut fattades i stor enighet. Det var bara Sverigedemokraternas Gejbert Strömdahl och Rikard Vesterlund som var emot och reserverade sig.

Läs mer i onsdagstidningen.


FLER NYHETER PÅ
Debyt Malmö-Rögle
Jens Olsson dras av isen på bår efter en ful crosschecking mot nacken från Jakob Lilja. Rögleforwarden straffas med minst en matchs avstängning, men det kan mycket väl sluta med fler  

Rögle vände och tog kommandot i serien

Rögle var i brygga med 0-2-underläge och två viktiga forwards borta i derbyt mot Malmö.Men med en stark sista period vände man och tog kommandot i slutspelsserien.
På bara en kort, kort stund på stan lyckades Lennart Sandén i går samla flera namnunderskrifter som ska stötta hans medborgarförslag om att skrota gångfartsområdet i centrala Laholm. Yannich Andersen från Skottorp skrev gladeligen under.

Han utmanar politikerna

Laholmaren Lennart Sandén snickrar just nu på ett medborgarförslag där han kräver att gångfartsområdet skrotas.
LaholmsTidning.se använder cookies, läs mer här.
BLÄDDRA I LAHOLMS TIDNING
NYTT: E-tidningen nu en betaltjänst - men gratis för prenumeranter.
Bloggar
Läsarbilder från Cellnews:
Annons / Sponsrad blogg
VILL DU OCKSÅ SYNAS HÄR?
040-6605500 eller annons@laholmstidning.se
Läs våra bilagor