Läkare besökte kommunhuset

10 JULI 2012 16.58

Medical Summer School har under många år arrangerats i Lund. De senaste med Hörbyläkaren Carl Gustav Olsson som ledare.

Ursprungligen var det för att sprida kunskap om en rad epokgörande rön och upptäckter vid universitetssjukhuset i Lund som sommarkurserna för blivande och redan verksamma yngre läkare ordnades. För övrigt på initiativ av den kände Lundaläkaren och professorn Stig Radner.

Det var egentligen hans egna epokgörande insatser på den medicinska forskningens område som stod i centrum för de första deltagarnas intresse.
Sommarkursen som samlar deltagare från hela världen var i år också på besök i Hörby där Carl Gustaf Olsson och Hörby Rotaryklubb svarade för värdskapet i Hörbys nya kommunhus.
Värden själv, tillika president i Hörby Rotaryklubb, bidrog med föredrag om Rotarys insatser på området. Bland annat berättade han om poliobekämpning och projektet Rotary Doctors.


Tipsa Tipsa en vän
FLER NYHETER PÅ
Nu förbereds det sista inför morgondagens stora folkfest då några av landets största stjärnor kommer till Laholm.

Förberedelserna i full gång inför folkfest

I morgon brakar den stora stjärnshowen loss på Stortorget i Laholm.
Jan Nygren, Mats Olofsson och Magnus Helgesson i föreningen ”Strand för alla” har tagit initiativ till en valdebatt där de politiska partierna ska ge svar om framtiden.  

Kräver svar av politiker om strandens framtid

Valet kommer lägligt tycker medlemmarna i föreningen Strand för alla som tagit initiativ till en paneldebatt nästa onsdag i Hökagården där samtliga partier medverkar.
Visar Demaj gjorde två mål mot Böljan, men hade lägen att sätta ytterligare några baljor.  

Utklassningen total
när BKW tog täten

På direktplats till elitfyran med fem omgångar kvar.
På fredag den 29 augusti är det premiär för Doktor Zjivago på Malmö Opera. Här är en scen med Sanna Nielsen som Lara Antipova och Philip Jalmelid som Pajsa Antipov.  

Doktor Zjivago en
riktig känslobomb

På fredag är det premiär för Doktor Zjivago på Malmö Opera – som spelas för första gången i Skandinavien.