Läkare besökte kommunhuset

10 JULI 2012 16.58

Medical Summer School har under många år arrangerats i Lund. De senaste med Hörbyläkaren Carl Gustav Olsson som ledare.

Ursprungligen var det för att sprida kunskap om en rad epokgörande rön och upptäckter vid universitetssjukhuset i Lund som sommarkurserna för blivande och redan verksamma yngre läkare ordnades. För övrigt på initiativ av den kände Lundaläkaren och professorn Stig Radner.

Det var egentligen hans egna epokgörande insatser på den medicinska forskningens område som stod i centrum för de första deltagarnas intresse.
Sommarkursen som samlar deltagare från hela världen var i år också på besök i Hörby där Carl Gustaf Olsson och Hörby Rotaryklubb svarade för värdskapet i Hörbys nya kommunhus.
Värden själv, tillika president i Hörby Rotaryklubb, bidrog med föredrag om Rotarys insatser på området. Bland annat berättade han om poliobekämpning och projektet Rotary Doctors.


Tipsa Tipsa en vän
FLER NYHETER PÅ
Reino Jacobsson är på gång med ny inflyttningskampanj.  

Inget mera kramande

Ny reklamkampanj ska stärka varumärke
Några av de deltagande författarna och förlagsrepresentanterna i Litteraturrundan. Övre raden från vänster Martina Elmqvist, Marica Källner, Ica Fischerström, Kerstin Önnebo och Peter Winai, undre raden Lo Söllgård, Christin Holmgren, Jacob Härnqvist, Suzanne Mortensen och Erik Hirschfeld. Foto: Christina Justesen

Runda där läsare och författare möts

– Litteraturrundan är ett sätt för oss författare att arbeta med något gemensamt och både träffa varandra och läsarna, säger Jacob Härnqvist, författare från Malmö. 25-26 april drar årets skånska Litteraturrunda i gång - den tredje sedan starten 2013.
Sanna Nielsen i Kristina från Duvemåla, den israeliske jazzmusikern Avishai Cohen, den kinesiske stjärnpianisten Lang Lang, fadosångerskan Mariza, den elektroniske artisten Robert Henke och en hyllning till Frank Sinatra. Det är något av det som publiken kan uppleva på Malmö Live i höst.

De ska fylla Malmö Live

Varierat utbud med program för alla åldrar i höst.
Flight 4U9525
Maria Radner (till höger) och och Oleg Bryjak (vänster) fanns bland de omkomna. På en gymnasieskola i Haltern sörjer man sina omkomna kamrater.  

Operastjärnor bland offren i flygkraschen

...och på en tysk skola råder sorg sedan 16 kamrater omkommit.
LaholmsTidning.se använder cookies, läs mer här.
BLÄDDRA I LAHOLMS TIDNING
NYTT: E-tidningen nu en betaltjänst - men gratis för prenumeranter.
Bloggar
Läsarbilder från Cellnews:
Annons / Sponsrad blogg
VILL DU OCKSÅ SYNAS HÄR?
040-6605500 eller annons@laholmstidning.se
Läs våra bilagor