Laholmarna är tryggare i år

Laholm
Polisen och Laholms kommun ska även i år kartlägga tryggheten i Laholm. Redan nu har svar trillat in som visar att laholmarna verkar ha blivit tryggare nä förra året.
– Vi kan redan nu se att det är många som känner sig tryggare i Laholm, säger Karin Martini, utredare inom trygghet och säkerhet på Laholms kommun.
I fjol var det flera laholmare som i enkäten svarat att de kände sig ”ganska otrygga” i kommunen. Platser som pekades ut var området kring LP Hanssons väg i Laholm och Stadsparken.

Sedan dess har kommunen satt upp farthinder på LP Hanssons väg för att förhindra buskörning, mer belysning utanför Folkhälsocentrum och övervakningskameror på Campus Laholm. Polisen har även ökat närvaron i området.
I Stadsparken förstärktes belysningen.
– Här om veckan när vi stod på Stortorget och berättade om detta kom det fram en invånare som sade att han nu vågar gå på kvällspromenad med sin hund i Stadsparken. Det är ett strålande exempel på att det gett resultat, säger Karin Martini.

Förra året fick kommunen och polisen in 549 svar på enkäten och i år har hittills 491 svarat. De hoppas nu på att få in fler svar.
Den 2 november står polisen på Maxi i Mellbystrand för att samla in fler svar. Dessutom har kommunen denna gång gjort riktade utskick till alla kommunanställda, elever och lärare på Osbeck samt till föreningar och grannsamverkansgrupper.
De har även funderat på att nästa år skicka ut enkäten till alla hushåll i kommunen.
– Vi har funderat på det också. Det skulle kräva en större insats, men vi skulle få ett bättre underlag, säger Karin Martini.

×