Butiker totalförstördes i nattlig brand

Laholm Polisen har inlett en förundersökning gällande mordbrand efter att en brand bröt ut i en butiksfastighet vid Stortorget i Laholm under sena onsdagskvällen.
Efter ett snabbt ingripande från räddningstjänsten kunde branden begränsas och inga personskador kan rapporteras.

Vid 23.09 inkom ett samtal till SOS Alarm om att en brand rasade i butiksfastigheten där Dahlqvist Foto och Chokladhuset Cacáo huserar.
– Det var väldigt kraftig rökutveckling inne i byggnaden när vi kom, säger Michael Bengtsson, insatsledare på räddningstjänsten i Laholm.
Fyra brandkårer (Laholm, Våxtorp, Halmstad och Båstad) larmades till torget och insatsen inleddes precis i rätt tid.
– Det var stor spridningsrisk. Några minuter till så hade det varit en fullt utvecklad brand, det är min bedömning, säger Michael Bengtsson och berättar att det är lurigt att bekämpa bränder i gamla fastigheter.
Räddningstjänsten har ännu inte lyckats fastställa brandorsaken och under torsdagsförmiddagen ska polisens tekniker undersöka brandplatsen.
Ovanför butikerna låg en lägenhet och familjen som bor där tog sig ut på egen hand med lättare rökskador. Lägenheten eldhärjades inte men fick allvarliga rökskador.
Värre ställt är det med butikerna Dahlqvist Foto och Cacao.
– Fotobutiken är totalskadad, säger Michael Bengtsson och berättar att han inte vet hur illa ställt det är med chokladbutiken.
Enligt polisanmälan är det värden för flera miljoner som gått upp i rök och polisen har även inlett en förundersökning om grov mordbrand.
– Vi inväntar just nu svar från den tekniska undersökningen. Ärendet är rubricerat som grov mordbrand men det finns ingen misstanke om att branden ska vara anlagd, säger Christian Samdell, biträdande förundersökningsledare på laholmspolisen.

×