Körde på kvinna – döms till böter

Laholm En man döms till 2 000 kronor i böter efter att ha kört på en kvinna med sin bil.

Olyckan inträffade i november förra året på Blomstervägen i Laholm. Kvinnan gick på gångvägen vid Blomstervägen och skulle i en korsning gå över gatan när bilen kom emot henne. Kvinnan trodde att hon skulle hinna över gatan, men det gjorde hon inte.
Kvinnan kände en knuff mot ryggslutet när bilen körde på henne. När hon vaknade upp låg hon på marken och hon fick föras till sjukhus.

Den påkörda kvinnan fick ligga på sjukhus i flera dagar. I början fick hon gå med hjälp av kryckor, men efter mycket träning med sjukgymnast klarar hon sig nu utan det. Mannen som körde på henne har erkänt brottet. Han har i tingsrätten berättat att han har mått mycket dåligt över det som hände.
Enligt honom själv körde han i 15 kilometer i timmen, och såg inte kvinnan när hon gick över gatan.

Tingsrätten menar att föraren inte var tillräckligt uppmärksam, som inte såg kvinnan när han svängde vänster i korsningen. Mannen döms därför till dagsböter på 2 000 kronor för vållande till kroppsskada. Han ska också betala ett skadestånd på strax under 36 000 kronor till kvinnan.

×