Rop av glädje i Onsala och i frustration i Puma. Seriepremiären slutade med att gästerna reste norrut med samtliga poäng i bagaget. FOTO: Lars-Åke Englund
Alicia Nilsson gjorde två mål för Puma. 3-3 (bilden) i powerplay, och 5-6 med fem minuter kvar. FOTO: Lars-Åke Englund
Elin Höglund. FOTO: Lars-Åke Englund
Eva Berg. FOTO: Lars-Åke Englund
Lina Olsen. FOTO: Lars-Åke ENglund
Michaela Sandberg. FOTO: Lars-åKe Englund
Ulrika Göstasson. FOTO: Lars-Åke Englund

Noll poäng i tät premiär

INNEBANDY Premiären i damernas division 1 bjöd på högt tempo och fint spel. Men för Puma slutade det ändå med besvikelse.
– Vi har lite otur när det väl gäller, säger tränare Isabell Larsson.

Matchfakta

div 1, dam
IBK Puma-Onsala IBK 5-7 (1-1, 2-3, 2-3)
Mål Puma: Alicia Nilsson 2, Michaela Sandberg, Eva Berg, Lina Olsen

Under höstens enkelserie handlar det om att sluta bland de fyra främsta lagen för att till våren få spela trippelmöten mot de bästa lagen, precis som Puma fick göra i fjol.
Men i premiären hemma mot Onsala blev det mest jaga, och noll poäng i protokollet.
Gästerna tog ledningen tidigt i matchen, men med minuten kvar av första halvlek kvitterade Michaela Sandberg efter att ha kommit fri, fintat bort målvakten och enkelt lagt in 1-1 med en backhand.

Puma var bara i ledningen en kort stund av matchen. Det skedde efter att Eva Berg skjutit in ett frislag i inledningen av andra perioden, medan Ulrika Göstasson förtjänstfullt parkerat framför motståndarmålvakten och gjort henne chanslös.
Det tog dock bara en halvminut innan gästerna åter kvitterat tillställningen, och fyra minuter senare återtog de ledningen.
Tempot var högt och frislagen många, framför allt till hemmalagets fördel. Detsamma gällde utvisningarna. När Petra Hallqvist tacklades ut över sargen fick hemmalaget sitt första numerära överläge, och det tog inte lång tid förrän Alicia Nilsson i en omställning direktskjutit in 3-3.

Nästa numerära överläge skulle dock ha oönskat utfall. Onsala hade i en fin omställning gjort 3-4, men under andra periodens slutminut först dragit på sig en utvisning för hårt spel, och bara sekunder senare ytterligare en för fasthållning. Därför fick hemmalaget inleda tredje perioden med två spelare mer i mer än en minuts spel. Men i stället för att ta sig ikapp och förbi med hjälp av de två utvisningarna släppte man i stället in 3-5 efter en halvminut.
– De fick en kontring och vi hann inte med. Men det ska inte få hända i det läget, säger Larsson.

Uppförsbacken växte när gästerna också satte 3-6. Men Puma gav inte upp.
– Vi gör ändå en bra insats och slutar aldrig kämpa. Vi vet ju på förhand att Onsala är ett fysiskt lag som vill spela på sina kontringar, och i dag hade vi svårt att stoppa det, säger Larsson.
Puma skulle krypa närmare. Lina Olsen satte 4-6 i numerärt överläge med tio minuter kvar, och fem minuter senare satte Alicia Nilsson 5-6.
– Vi har flera bra lägen i slutet, bland annat ett friläge och ett skott som tar i stolpen eller ribban. Så en kvittering var inte långt borta, säger Larsson.
Men med knappa två minuter kvar stängde gästerna ändå tillställningen. En lång boll upp i anfallet, ett genombrott, och 5-7.
– Det var en jämn match som böljade fram och tillbaka, sammanfattar Larsson.

Matchfakta

div 1, dam
IBK Puma-Onsala IBK 5-7 (1-1, 2-3, 2-3)
Mål Puma: Alicia Nilsson 2, Michaela Sandberg, Eva Berg, Lina Olsen

×