Kristoffer Råsäter är IBK Pumas nye tränare. Han tror att Puma kan nå en topp-tre-placering i division 4. Foto: Johan Jönsson
Filip Nilsson gjorde Pumas första mål i träningsmatchen mot Ängelholms J18-lag. Foto: Johan Jönsson

IBK Puma siktar på topp-tre i division 4

Våxtorp Det blev förlust för IBK Puma i säsongens första träningsmatch. Ängelholms J18-lag malde ner Våxtorpslaget och vann med 7-2.
– Det kändes inte som en 7-2-match ute på plan. Men de var fler än oss, och vi orkade inte riktigt matcha dem, säger Pumas nya tränare Kristoffer Råsäter.

Spelmässigt var matchen mellan Pumas herrar och Ängelholms U18 lag jämn.
– Både tekniskt och fysiskt är det jämnt. Men vi rullar på två linor. De hade betydligt fler spelare och nötte ner oss, säger Råsäter.
Filip Nilsson reducerade till 1-2 i den första perioden. I den andra akten målade Viktor Troedsson för Pumas räkning.
Puma drog igång säsongen den 14 augusti.
– Vi har varit nio till 14 spelare inklusive målvakter på träningarna. Det är ganska väntat i och med att vi har flera som dubblar med fotboll och bara kör ett pass i veckan.
– Det är lite svårt att få kontinuitet i träningen nu i början men vi vet läget och är vana vid situationen. Vi har kört en hel del fys men även mycket klubba/boll.
Än så länge är Råsäter ensam ledare i Pumas herrlag.
– Viktor Troedsson fungerar som ett bollplank och avlastar mig till viss del. Men när det gäller de taktiska bitarna är jag själv.
– ”Ragge” (Roger Hansson) ska hjälpa till i sina söners lag men var väl inte oäven att ställa upp en del även i herrlaget. Vi letar lagledare. Det hade varit skönt med någon som står vid sidan.

Råsäter spelade själv hela matchen mot Ängelholm.
– Jag vill egentligen spela så lite som möjligt. Vi får se hur mycket folk vi blir. Kan jag så kliver jag gärna åt sidan. Jag märkte nu att det blir väldigt mycket att tänka på när man både spelar och ska sköta de taktiska bitarna.
Råsäter är allround. Han har spelat back de senaste säsongerna men satte sig själv som forward mot Ängelholm.
– Jag känner mig egentligen mest bekväm som back. Men jag kan spela i samtliga positioner. Jag vill dock inte ha en defensiv roll som spelande tränare. Det händer lätt att det blir ett misstag, och de ser inte bra ut när jag sedan ska förklara hur de andra ska spela, säger Råsäter.
Han trivs i sin nya roll som tränare.
– Det är kul! Jag ville ha en ny utmaning inför den här säsongen. Det är som sagt mycket att tänka på men det är väldigt nyttigt att få den här erfarenheten.
Puma har tappat Jonathan Gunnarsson till Båstad, där flera andra LIBK:are spelar.
– ”Herman” (Emil Hermansson) har sagt att han ska ta en time out den här säsongen.
I gengäld har Puma fått tillbaka Johan Persson, som kommit tillbaka till Halmstad från Göteborg.
– Viktor Svensson har sagt att han kanske ska göra comeback efter ett break under förra säsongen. Det hade varit ett bra tillskott. Liksom ”Persa” är.

Puma fick möjlighet att ta en gratisplats i division 3.
– Vi siktade dit ifjol och hade vi gått upp av egen kraft hade vi tagit platsen. Nu var det skönt att kunna välja. Vi var väl sugna egentligen men det är långa resor och många vill inte lägga tiden. Sedan är truppen liten just nu och vi vet inte hur konkurrenskraftiga vi blir. Därför tackade vi nej.
Råsäter tror ändå att Puma blir ett bra division 4-lag.
– Kusten blir bra. De lär vinna serien med sin trupp. Halmstad har också ett bra lag. Sedan har vi nog goda möjligheter att bli trea, avslutar Kristoffer Råsäter.

×