Jonatan Eriksson i matchen mot Västra Frölunda. Arkivbild

”Jonte” minns inte målen

Laholm Jonatan Eriksson åkte på en otäck smäll sedan han skallat ihop med lagkamraten Felix Albrektsson i Laholms FK:s möte med Västra Frölunda. Skyttekungen åkte på en kraftig hjärnskakning och tvingas till vila från träning i minst två veckor.

– Jag vill tro att jag spelar mer innan den här säsongen är slut. Sedan får vi se hur realistiskt det är. Det skulle väl i så fall vara serieavslutningen på hemmaplan, säger Jonatan Eriksson.
Han minns inte smällen och heller inte mycket av matchen där LFK besegrade Frölunda med 6-0.
– Jag har sekvenser från matchen och uppvärmningen men inga klara bilder. Det senaste jag riktigt kommer ihåg är ifrån när jag var hemma på förmiddagen, säger Eriksson.

Du minns alltså inte dina fyra mål?
– Det kan jag inte säga att jag gör nej, tyvärr. Men jag har fått dem återberättade för mig. Trist att inte minnas något från en sådan match.
Det första han minns riktigt ordentligt är från ambulansfärden inne i Halmstad.
– Det togs blodprov ganska omgående och jag hade dåliga värden. Därför röntgades hjärnan men de hittade inga blödningar eller skador.
Just nu vilar ”Jonte” på hemmaplan.
– Jag har ganska rejält ont i huvudet och i nacken. Men det är normalt efter en sådan här smäll. Jag knaprar alvedon och ska helst ligga i ett mörkt rum. Jag får inte titta på TV eller sitta framför datorn.

Det låter hemskt tråkigt.
– Det är fruktansvärt. Jag är väldigt rastlös. Utöver huvudvärken känner jag mig pigg Jag vill göra allt som jag brukar göra men det funkar inte.
Eriksson är sjukskriven i en vecka.
– Det tar några dagar att bli fri från huvudvärken. Sedan får vi se hur det går. Jag ska vila från träning i två veckor.
Jonatan Eriksson leder skytteligan i division 3 på 22 mål.
– Vi får väl se om det räcker. Subasic (Albin) i Wormo gjorde tre nu och är där bakom.
Subasic har gjort 16 mål. Där bakom finns två spelare på tolv mål.
Laholm har i tur och ordning Snöstorp Nyhem (hemma), Lerkil (borta) samt Stafsinge (hemma) kvar att möta innan seriespelet är över för den här gången. LFK är fyra i tabellen. Fyra poäng före Askim på femte och åtta poäng bakom Onsala på tredje.
Lerkil leder före Högaborg.

×