Glädje i GIF/VIF efter Charlie Bosons 1-1 på cykelspark. ”Ett galet mål. Alla bara skrek”, kommenterar GIF/VIF:s tränare Kim Gustafsson. Foto: Johan Jönsson

Årets mål av Boson när GIF/VIF segrade

Veinge Genevad/Veinge IF är i fortsatt serieledning i division 5. Bottenlaget Galtabäck besegrades med 2-1 efter underläge 1-0.
– Att vi vänder matcher gång på gång gör att vi har en enorm tro. Alla tror på det hela vägen, säger GIF/VIF:s tränare Kim Gustafsson.

Trots en bra start av GIF/VIF var det gästerna som gjorde 1-0. Ett tillbakaspel möttes direkt av en Galtabäcksspelare och bollen satt i krysset.
– Ett jättevackert mål som ingen målvakt i hela världen tar, säger Gustafsson.
Galtabäck hotade med sitt djupledsspel men trots underläget kunde GIF/VIF ta över matchen ordentligt och trycka tillbaka nordhallänningarna.
– Vi har bra inlägg, avslut utanför och bud på någon straff. När vi inte får utdelning blir vi lite frustrerade och börjar slarva, säger Gustafsson.
GIF/VIF blev stillastående och började slå bort mycket bollar. Men plötsligt. Från ingenstans: vänsterback Marcus Pettersson slog inlägget från vänster och Charlie Boon fick till en perfekt cykelspark. Bollen gick över målvakten och i mål till 1-1. Fotbollskonst av yttersta märke.
– En klockren bissa och ett oerhört vackert mål. Vi får självklart mycket energi av målet och resterande tid av halvleken år vår, säger Gustafsson.
Jacob Björk hade ett bra läge till 2-1 men skottet smet utanför och Boson en farlig frispark som bortamålvakten tippade till hörna.

GIF/VIF började bra även efter paus och var det drivande laget på plan. Men målen uteblev.
Galtabäck sjönk lågt med laget och bevakade. När GIF/VIF inte kunde döda sina anfall fick bortalaget bra omställningslägen.
– Det var enorma ytor, för båda lagen. Vi var lite ängsliga eftersom att de var vassa i omställningarna.
I minut 88 frälste Boson på nytt sitt lag. Leo Gustafsson jobbade fram bollen till Jacob Björk. Denne avslutade men det blev till en framspelning för Charlie Boson, som fläkte sig, hann före målvakten och tryckte upp bollen i nättaket.
– Ett mål med hög svårighetsgrad då han inte bara måste komma först utan även behöver få bollen över målvakten. Även det målet kommer från ingenstans. Efter 2-1 kontrollerar vi matchen, säger Gustafsson.
Beröm kvitterar innermittfältarna Fabian Andersson och Noak Pettersson ut. Samt matchvinnaren Charlie Boson, så klart.
Bosons 1-1-mål beskrevs efter matchen på Galtabäcks BK:s facebooksida som årets mål, och det är bara att hålla med.

Mål GIF/VIF: Charlie Boson 2

Domare: Damir Pezer, Halmstad

×