Pontus Johansson gjorde sju mål mot Lundagård. ARKIVBILD
Höks Johan Svensson i grönt och Drotts Anton Andersson.
Jesper Johnsson tampas med Drottförsvaret.

Bra DM-insats av HK Hök

Handboll HK Hök fick en bra start på matchsäsongen. Laholmslaget pressade såväl Drott som Varberg i DM och nallade till och med en poäng av Drottarna.
– Jag är nöjd med killarnas insats, säger Höks tränare Marcus Artursson.

HK Hök inledde matchandet med DM-möten mot anrika HK Drott, nu i division 1 och HK Varberg från Allsvenskan.
Hök började mot Drott och gav det förra storlaget en rejäl fajt. Första halvlek var helt jämn och i paus stod det 9-9.
I andra halvlek gjorde Drott ett litet ryck men Hök kom imponerande nog igen starkt på slutet.
Slutresultatet skrevs till 17-17.
– Vi har inget att skämmas för. Det är vår första match för säsongen. Killarna står för en bra insats. Det finns mycket att ta med men även mycket att slipa på, säger Artursson.
Drott har spelat flera träningsmatcher och kom med starkast möjliga uppställning mot Hök.
– De har lite skador och så. Drott har ett ungt och intressant lag. Det ska bli spännande att följa dem i division 1. Det kommer säkert att bli tufft.

Matchen mot Varberg blev som väntat tuffare trots att de vilade några av sina bättre. Men Hök stod emot bra även här och gav allsvenskarna en rejäl kamp om poängen.
– De har ett par måls ledning i paus. Vi går faktiskt upp till 17-17 i andra men sedan har vi lite oflyt på slutet och tappar igen, säger Artursson.
Hök föll med 21-16.
– Jag höll inte jättemycket koll på resultattavlan i någon av matcherna. Det var våra första matcher och det viktiga var att alla skulle få känna på det och att vi skulle spela ihop oss lite.
– Sedan är det självklart jättekul att vi hänger med så pass bra mot lag högre upp. Vi spelar ändå i division 3. Men vi har ett bra lag och vår största fiende är egentligen oss själva. Vi tränar bättre den här säsongen men fortfarande lite för lite.
Artursson vet vad man behöver jobba på.
– Bakåt såg det bra ut och målvaktsspelet var också helt okej.
Filip Johnsson var förstemålvakt och Göran Gissberg avlastade.
– Filip gör det ändå bra och Göran kommer in och tar ett par straffar och showar lite på sin 41-årsdag, skrattar Artursson.
– I anfallsspelet saknas lite timing. Men jag var själv ringrostig i coachandet också. Båda bitarna kommer.

Robin Eriksson fick en lårkaka mot Drott och matchades sparsamt. Målvakten Per Seger saknades på grund av resa men kommer att vara mer tillgänglig den här säsongen.
– Det är jämnt på alla positioner och målskyttet var ganska utspritt. Jag vill inte nämna någon spelare särskilt efter de här två första matcherna. Vi gör det bra som lag.
Varberg besegrade Drott med 19-11 och är vidare i DM.
Nästa uppgift för Hök är i morgon tisdag då man möter Halmstad Handboll på bortaplan.
– Det ska bli spännande att spela fulltid. DM-matcherna är lite speciella då de är över två gånger 20, avslutar Marcus Artursson.

×