Det är en nöjd Sara Linnarsson, pastor i Missionskyrkan, som tillsammans med Susanne Åkesson bjuder in mammor för en helkväll till kyrkan. Foto: Oskar Svensson

Ordnar en kväll bara för mammor

LAHOLM I kväll arrangerar Missionskyrkan i Laholm en mammakväll med trerätters middag och överraskningar för mammor som kan njuta och dela erfarenheter med varandra.
Redan nu är kvällen fullbelagd.

Idén till en mammakväll på Missionskyrkan kom då pastorn Sara Linnarsson och mammatränaren Susanne Åkesson, satt med en kopp kaffe i handen och spånade över aktiviteter.
– Vi tyckte båda två att det vore roligt att göra något för alla mammor. Och jag har tidigare gjort det här konceptet med mammafest där jag jobbade tidigare och det blev väldigt lyckat, så då bestämde vi oss för att göra samma grej här också, säger Sara Linnarsson, Missionskyrkans pastor.

Redan veckan innan hade man sålt slut på biljetterna. Dessutom finns det ett tiotal på reservlistan.
– Vi är otroligt glada över den responsen. Man vet ju aldrig när man gör något nytt hur det ska gå, så det är fantastiskt roligt, säger Sara Linnarsson.
Man hade tidigt bestämt sig för att max 45 personer skulle man kunna bjuda in till Missionskyrkan för en kväll med ett dukat bord och en trerättersmiddag tillsammans med mammor i samma livssituation.

– Tanken är att det ska vara en skön, avkopplande kväll där man får sitta och bara vara. Förhoppningsvis får man skratta lite och få lite distans till sin egen situation och känna att man inte är ensam. Vi kände båda två att mammorna ska gå härifrån med sänkta axlar, säger Sara Linnarsson och fortsätter:
– Bara en lyxig kväll, helt enkelt.
Sara Linnarsson sprudlar av glädje av att dra igång olika projekt.
– Jag gillar att träffa människor, bygga relationer med människor och finnas där för människor i olika livssituationer. Då måste jag också lära känna dem och finnas till för dem, säger hon.

Detta kan bli en aktivitet som lever vidare.
– Inför denna träff ser det väldigt lyckat ut. Sedan får vi se hur det blir i kväll, säger Sara Linnarsson.
– Känner vi att detta blir bra och att folk gillar det då tror jag absolut att vi vill göra om det igen. Kanske inte hur ofta som helst, för det ligger mycket jobb bakom, men någon gång längre fram, absolut, avslutar hon.

×