Tidigare i somras skrev LT om att kommunen tvingats stänga av parkeringen eftersom det saknades bygglov. Något som nu behandlas. Arkivbild

Permanent parkering i väntan på det nya kusthotellet

Laholm Har kommunen skrotat planerna på hotellverksamhet i Mellbystrand?
Det undrar grannar till den så kallade Färe parkeringen. Kommunen vill nu använda marken som permanent parkeringsplats.

– Vi har absolut inte skrotat planerna, säger Erland Björkman, planeringschef i Laholms kommun.
Orsaken till att planeringskontoret söker ett permanent bygglov för parkeringen är att det inte längre går att ansöka om fler tillfälligt bygglov. Något som kommunen gjort i flera år.
– Man kan kanske tycka att det är konstigt, men annars hade vi inte kunnat använda marken som parkering under tiden som vi arbetar med planerna för hotellet, säger Björkman.
Hur lång tid det tar innan ett hotell kan uppföras på platsen beror delvis på hur lång tid det tar för kommunen att få fram en ny detaljplan för området.
– Går planarbetet jättebra, så kanske det rör sig om 1,5 år, men detta sticker ut lite i området och då kanske man kan räkna med att det överklagas och det vet vi inte hur lång tid det kan ta, säger Björkman.
Kommunen har sedan tidigare undersökt om det finns behov av ett hotell vid kusten och om det finns intressenter som vill bygga. Vilket det visat sig att det finns.
Grannar till området har fram till den 7 september på sig att lämna in ett yttrande om bygglovet för parkeringen.

×