Bärknallen Stefan Petersen från Bärhandlarna i Örkelljunga var väldigt nöjd med årets upplaga av Våxtorps marknad.
Våxtorpsbon Dick Hansson tog med sig sonen Alfred för att strosa runt bland marknadsstånden, precis som han själv gjorde som barn. Foto: Rickard Gustafsson

”Nationaldagsfirande” i Våxtorp

Våxtorp Väderguden gjorde ett lysande jobb och därmed blev höstversionen av Våxtorps marknad en riktig publiksuccé.
– Det här är kul! Marknadsdagen är nationaldag i Våxtorp, berättar ortsbon Dick Hansson som hade med sig sin son Alfred.

Alla de marknadsknallar som LT talade med under dagen verkade nöjda med publiktillströmning och kommers.
Inte så konstigt eftersom väderguden hade bestämt sig för att solen skulle lysa över Våxtorp just den 1 september.

– Det här är en av de mest välbesökta marknaderna i Halland och Skåne, säger Stefan Petersen, bärknalle från Örkelljunga.
Många besökare var intresserade av hans varor som främst bestod av skogens röda och gyllengula guld – lingon och kantareller.
– Man ska göra sylt på egna rårörda eller kokta lingon. Den man köper i butik innehåller mest äpplen, berättar Stefan Petersen.

Några som var på riktigt bra humör var Våxtorpsborna Dick Hansson med sonen Alfred. Med en nyinköpt grön heliumballong gick de runt och njöt i solgasset.
– Jag minns när man själv var liten och gick på marknaden. Det var jättekul och det vill jag att även grabben ska få uppleva, säger Dick Hansson som tycker att marknaden är ett utomordentligt bra ställe att träffa vänner och släktingar.
Förutom alla de klassiska marknadsknallarna som säljer godis, korv, rengöringsmedel, blommor, t-shirts och allsköns grejer passade det politiska och lokala föreningslivet på att visa upp sig.
Även Laholms Tidning fanns på plats för att marknadsföra sig vid ett av de många stånden.

– Det är alltid värdefullt att vara på Våxtorps marknad. Att få möta våra läsare och höra deras synpunkter är väldigt betydelsefullt för LT:s fortsatta utveckling, säger vd Lars Bernfalk.

×