Julian Hallonlöf och hans lag lyckades vinna fotbollsstafetten under årets sportsommar. Foto: Oskar Svensson
Föreningsrepresentanter från olika idrotter på plats.
Mycket kamp var det på innebandyträningen.
Måns Stejre, 10, kastade sig över plintar i parkouren.
Ungdomsledaren Ghaith Zaza introducerar deltagarna i parkour, en träningsmetod där man hoppar över hinder.

Sportsommar lockade att testa olika idrotter

Laholm På upploppet av sommarlovet passade uppemot 180 barn med glädje på att testa olika idrotter.
Detta blev verklighet genom SISU i Hallands Sportsommar, som arrangerades för tredje året i rad.

På flera platser i kommunen såsom i Laholm, Skottorp, Våxtorp och Veinge, fick barn mellan nio och tolv år prova på en hel hoper av idrotter och utmana sig själva under två veckor.
Alltifrån cricket, karate, handboll, basket och friidrott till gymnastik och parkour, där man hoppar över olika hinder och saker, en så kallad street workout, med mera

Det är tredje året i följd som SISU Halland arrangerar sportsommar i Laholm med hjälp av femton ungdomsledare och lokala föreningar som visade upp sig och sina idrotter på nära håll.
– Vi vill att fler barn och ungdomar ska prova-på olika idrotter. Förhoppningsvis kan det leda till att man börjar med något framöver, säger idrottskonsulenten med inriktning på ungdom och delaktighet, Malin Eriksson.
För dagen stod parkour, innebandy och fotboll på schemat, både inom- och utomhusaktiviteter.
– Det är bara rejält ösregn och åska som skulle få oss att ställa in någon utomhusaktivitet, annars kör vi bara på, menar Malin Eriksson.

Studieförbundet SISU i Halland har tidigare i sommar varit i Falkenberg, Varberg och Hylte. Nu avslutade man i Laholm med 180 deltagare på två veckor. Ett bra resultat även om man hoppats på fler.
– Vi är rätt nöjda men det var något färre deltagare i år än tidigare. Ibland är det så och kan bero på flera olika orsaker, säger Malin Eriksson.
En av alla som var med var laholmaren Måns Stejre, 10. Under flera dagar på raken ägnade han tid av sommarlovet att testa både nya som gamla idrotter.
– Det är roligt att testa på olika idrotter som man inte gjort, men jag tycker handbollen var roligast. Jag har tidigare spelat handboll och funderar på att börja igen, säger han, innan det var dags för nya övningar i parkour.

På fotbollsarenan utanför Lagaholmshallen byttes skurar mot sol i en salig blandning. Men ändå var humöret på topp.
– Ni får vara backar medan vi är anfallare, säger en liten kille, som fördelar sina lagkamrater på plan inför fotbollsmatchen.
Genom idrotten skapades även nya vänskapsband, vilket syntes i deltagarnas glädjefyllda ögon.
Årets sportsommar i Laholms kommun avslutas i dag fredag.

×