På torget samlades entusiaster i olika åldrar för att hjälpas åt att besegra en ovanlig Pokémon. Foto: Johan Svensson
Zam Göstasson och Tage Albjär medan striden pågår på skärmen. Foto: Johan Svensson
Motståndaren för dagen heter Lugia.
Zam Göstasson och Tage Albjär träffar andra i gruppen flera gånger i veckan för att spela. Foto: Johan Svensson
Anna Träff och Hugo Jenssen kämpar sida vid sida på bänken. Foto: Johan Svensson

Pokemonfebern är tillbaka

Laholm Vid halv elva under måndagsförmiddagen flockades det plötsligt folk vid Lagafontänen på Stortorget. Det var ingen tillfällighet, utan en inplanerad match där ett gäng inbitna Pokémon Go-spelare tillsammans skulle ta sig an en sällsynt Pokémon.
Detta var inte heller någon engångsföreteelse för dessa entusiaster.

Att Pokémon Go slog ner som en bomb förra sommaren gick nog få förbi, men spelet lever än efter uppdateringar och nytillagda Pokémon-figurer, inte minst i Laholm.
Under måndagsförmiddagen dök en digital varelse vid namn Lugia upp på det så kallade ”gymmet” vid Lagafontänen.

Det gick inte Facebookgruppen Pokémon Go Laholm 2017 förbi. I kommentarsfältet samlade de trupperna och möttes vid klockan halv elva upp på stortorget med sina smartphones i högsta hugg för att var med i ”raiden”.
– Vi träffas nästan varje dag, berättar Zam Göstasson som har spelat sedan spelet släpptes förra sommaren.
Målet för mötet är att slå Lugia i en duell.
– Vi behöver vara i alla fall 14 personer för att klara det, berättar Tage Albjär.

Och det var de. På den timmen från att LTs egen Pokémonfantast Micke Rydman lade ut upptäckten i gruppen till att kampen skulle äga rum samlades 18 spelare från Laholm, men även Båstad för att på 300 sekunder besegra Pokémonen och sedan förhoppningsvis också fånga den.
Totalt i en match kan man vara 20 spelare, men detta var långt ifrån den största samlingen då de vid tidigare tillfällen har varit uppemot 40 personer.
– Jag fick den! ropar Anna Träff nöjt.
– Det häftiga med detta är att det förenar barn och vuxna. Man trodde att det skulle bli ett barnspel, men så blev det ju inte, säger hon omgiven av majoriteten vuxna.
– Jag fick den inte, men jag är lika glad ändå, säger Hugo Jenssen, eller HugoJ08 som han heter i spelet och berättar att han började spela strax efter sin mamma.

När nästa ”raid” tar plats får de se, men de är redo för släppet av en sällsynt Pokémon vid namn Moltres och när det väl sker så talar mycket för att detta gänget kommer att vara redo.

×