Fängelse för återvändare

Laholm

I april dömdes den 23-årige makedonske medborgaren till en månads fängelse och utvisning för snatteri.
Den utvisade tillbringade dock inte mer än några veckor i hemlandet innan han återvände till Sverige, för att ”hälsa på sin kusin”, trots att han var belagd med ett femårigt återinreseförbud. Mannen uppehöll sig mellan 19 maj och 19 juni i bland annat Laholms kommun.
Därför åtalades han återigen, denna gång för brott mot utlänningslagen. I går föll domen: en månads fängelse.
Den utvisade sade i rättegången att han inte hade förstått att han inte fick återvända till Sverige efter utvisningen. Även om han var orolig för att inte få komma in, tog han det som ett klartecken att han inte stoppades vid danska gränsen, trots att han kontrollerades. Eftersom det finns risk att den 23-åringen smiter om han släpps fri, kommer han att sitta häktad fram tills fängelsestraffet inleds.

×