Sparkad FBI-chef hot mot Trump

Minnesanteckningarna som den sparkade FBI-chefen James Comeys har från mötet där Donald Trump ska ha bett honom lägga ner utredningen kring tidigare säkerhetsrådgivaren Michael Flynns Rysslandskontakter är ett hot mot Trumps presidentskap.

Detta rapporterar CNN:s Chris Cillizza i en analys.
”Om det är sant, så är det nästan ett skolboksexempel av att obstruera rättvisan, ett brott som kan leda till riksrätt”, skriver han.

BBC:s Anthony Zurcher skriver att Trump börjar inse vilken farlig motståndare Comey är. ”Tack vare hans benägenhet att skriva minnesanteckningar kan han ha byggt en arsenal kapabel att utdela en dödlig stöt mot Trumps presidentskap”, skriver han.

Washington Posts Aaron Blake tar fasta på en teori som lanseras av Vita husets tidigare säkerhetsrådgivare Matthew Miller: Att James Comey  har samlat material för en brottsutredning om maktmissbruk för att tvinga bort Donald Trump från makten.

The Atlantics Peter Beinart skriver att allt fler republikaner i kongressen tar avstånd från Trump efter den senaste tidens avslöjanden.

×