Max Sjöstrand satte 0-4 i första halvlek, och är här på väg igenom för att sätta 0-5 kvarten in i andra halvlek. Nu flyttas han dessutom upp i A-truppen. FOTO: Lars-Åke Englund
Jonas Nilsson var en bläckfisk i Walldiaförsvaret. I stora delar av matchen var det han som styrde undan Laholms farligheter. FOTO: Lars-Åke Englund

Dramatiken borta efter 20 minuter

FOTBOLL Det var inte mållöst tillräckligt länge för att bli spännande mellan Laholms FK Akademi och BK Walldia. Redan efter 21 minuter stod det 4-0 på resultattavlan.

Matchfakta

Laholms FK Akademi-BK Walldia 6-0 (4-0)
div 7 södra, herr
Mål LFK Ak: Victor Johansson 2, Max Sjöstrand 2, Viggo Persson, Per Throneé (str)
Domare: Jan-Olof Jönsson, Halmstad

– Vi vinner matchen i första halvlek. Sedan är det svårt att driva upp tempot i 90 minuter när Walldia spelar med ett så lågt försvar, säger akademilagets tränare David Silvandersson.
Victor Johansson satte 1-0 efter åtta minuter. Tre minuter senare drygade Viggo Persson ut till 2-0. Trean kom på straff genom Per Throneé när klockan tickat upp till 20, och sedan tog det bara en minut till innan Max Sjöstrand gjort sitt elfte mål för säsongen.
Redan på förhand var det bestämt att detta var Sjöstrands sista match i akademilaget. Direkt efter skulle han skrivas över till Laholms A-trupp.
– Han har gjort många poäng i akademilaget och förtjänar att flyttas upp. Dessutom behöver vi fylla ut truppen när vi kommit så här långt och det börjar komma avstängningar, säger A-lagstränare Peter Åberg som följde matchen från kortlinjen.
Samtidigt har akademilaget fått ett par killar överskrivna från LFK U17.
– Där är några killar som knappt fått någon speltid, konstaterar Åberg.

Matchen var tidigt avgjord. I andra var det spel mot ett mål, och allt som oftast var det Jonas Nilsson som styrde och ställde och rensade undan bollarna.
Men vid 0-5 hann han inte med Max Sjöstrand. Innan matchen var över kom också 6-0.
– Vid 6-0-målet gick de upp för att sätta press, och då öppnade ytan upp sig, säger Silvandersson och gläds åt Sjöstrands uppflyttning.
– Han har förtjänat det. Nu blir det någon annan som får gå in och utvecklas på den positionen, säger Silvandersson.

Walldia kämpade tappert, men räckte inte till. Minerna var ändå inte speciellt sura i omklädningsrummet.
– Vi gör en okej match och jobbar ihop. Vi gör det bra med det lag vi har, även om resultatet sticker iväg lite, säger Walldias Nderim Peci som drog en baksida och nu tvingas vila.
Han lyfter Oliver Håkansson och Morteza Tadjik som Walldias bästa spelare i matchen.

Matchfakta

Laholms FK Akademi-BK Walldia 6-0 (4-0)
div 7 södra, herr
Mål LFK Ak: Victor Johansson 2, Max Sjöstrand 2, Viggo Persson, Per Throneé (str)
Domare: Jan-Olof Jönsson, Halmstad

×