Victor Svensson slog frisparken som gav straff, och slog sedan säkert in straffen i mål. Dessutom satte han Hasslövs 0-2-mål i andra halvlek. FOTO: Lars-Åke Englund
Jonathan Pihl tvingades släppa en boll förbi sig i slutet.

Rakt spel gav viktig seger

FOTBOLL Hasslöv spelade rakt och enkelt. Det gav tre välbehövliga poäng borta mot nykomlingen FC Astrio.
– Det är en galet härlig vinst. Vi behövde studsa tillbaka, och vi gör det mot ett så bra lag som Astrio, säger tränare Lars Palmgren.

Matchfakta

FC Astrio-Hasslövs IS 1-2 (0-1)
div 6 södra, herr
Mål HIS: Victor Svensson 2 (1 str)
Domare: Masar Krasniqi, Halmstad

0-4 hemma mot Alet var en rejäl törn för Hasslöv i en match där inget fungerade som det skulle. Bättre ordning på laget var det borta mot Astrio på Söndrums IP.
Ett uppoffrande försvarsspel över hela planen lade grunden till att de blåsvartrandiga kunde få med sig alla poängen hem.
– Jag måste lyfta det kollektiva försvarsspelet över hela planen. Och Niclas Hallgren gör sin bästa match för året, han lyckas få alla med sig, säger Palmgren.
Hasslöv valde att spela enkelt och rakt. Astrio stod å sin sida för det mesta av bollinnehavet.
– De spelar triangelfotboll medan vi spelar rakt och utnyttjar våra spetskompetenser, säger Palmgren.

Fasta situationer låg bakom Hasslövs ledningsmål. Victor Svensson lyfte in en frispark från mittplan i straffområdet, och när en Astrioförsvarare med fast grepp om Joel Åkesson drog omkull HIS-anfallaren valde domare Masar Krasniqi att peka på straffpunkten. Victor Svensson vandrade framåt till nästa fasta situation och placerade in 0-1 centimeter från högerstolpen.
Samme Svensson skulle sedan också sätta 0-2 efter paus. Ett resultat som stod sig till mindre än tio minuter återstod enligt matchklockan.

– Men det var säkert en kvart kvar ändå. Emil Hermansson åkte på en olycklig armbåge som slog ut ett par tänder på honom. Så det blev ett längre avbrott, säger Palmgren.
Reduceringen till trots lyckades Hasslöv fixa årets andra seger.
– Vi är gedigna och håller ihop det. Vi spelade enkel fotboll, och det passade i dag, säger Palmgren.
Förutom Hallgren och kollektivet hyllar Hasslövstränaren tvåmålsskytten Victor Svensson, målvakten Jonathan Pihl och Lukas Andersson som fick spela på tre olika positioner under matchens gång och gjorde det bra.

Matchfakta

FC Astrio-Hasslövs IS 1-2 (0-1)
div 6 södra, herr
Mål HIS: Victor Svensson 2 (1 str)
Domare: Masar Krasniqi, Halmstad

×