Visar Demaj försöker snirkla sig igenom Centernförsvaret. Genevad/Veinge lyckades vända 0-2-underläge till seger genom ett mål tidigt i andra halvlek, och två i de absoluta slutminuterna. FOTO: Lars-Åke Englund

Noll poäng blev tre med två sena mål

FOTBOLL Genevad/Veinge mot Centern var före säsongen en förväntad toppmatch. Men Kärlekenklubben kom till Veinge utan seger på de fyra inledande omgångarna.
Och de blåvitrandiga tvingas fortsätta jaga första trepoängaren efter att GIF/VIF vänt underläge till seger på tilläggstid.

Matchfakta

Genevad/Veinge IF-IF Centern 3-2 (0-2)
div 5, herr
Mål GIF/VIF: Jacob Björk, Charlie Boson, självmål
Domare: Slavisa Stijepic, Halmstad

– Det blir verkligen en seriefinalkänsla efter matchen när vi vänder den som vi gör, säger Kim Gustafsson efter segern.
Efter segrarna mot Halmia Academy och Träslövsläge såg det annars ut som att de tre poängen skulle lämna Veinge. Efter en första halvlek i medvind gick Centern till halvtidsvila i 2-0-ledning.
– Man får verkligen ge Ervin (Ribic) pluspoäng i tränarkampen för första halvlek. Vi skulle överraska dem med ett ganska högt presspel. I stället var det de som överraskade oss genom att slå långt och gå i djupled tidigt, säger Gustafsson.
Efter dryga kvarten kom 0-1 genom John Wilson. Kvarten senare satte han också 0-2.
– Det är en sådan halvlek där det är svårt att sätta fingret på vad det är som inte stämmer. Men det är något med kollektivet, säger Gustafsson.

Två byten gjordes till andra halvlek, och den ene av dessa, Jacob Björk, satte reduceringsbollen bara tre minuter efter att domaren blåst igång matchen igen.
– Vi har ett bra snack i halvtid och är överens om att vi måste upp en nivå. Många gånger när man startar bättre i andra så sätter sig matchen efter fem, tio minuter. Men vi behåller trycket medan de börjar försöka bevaka ledningen, säger Gustafsson.
Genevad/Veinge radade upp chanser. Strax efter Björks reducering hade man en boll i stolpen. Därtill mängder av frisparkar, inkast och hörnor under halvlekens gång.
– Centern har lett matcher med 1-0 och tappat till 1-2 tidigare i år. Det är klart att sådant sätter sig i huvudet, säger hemmatränaren.

Än tyngre fick gästerna det sedan man fått en man utvisad (andra gula kortet) med mindre än tio minuter kvar av ordinarie tid.
Matchuret hade snurrat färdigt sitt andra trekvartsvarv när kvitteringen slutligen kom. Av många spelare i boxen var det Charlie Boson som kunde knoppa in 2-2 på bortre stolpen.
– Jag frågar domaren vad som är kvar, och han säger att det är sex minuter. Starkt av honom efter allt som tagit tid i halvleken. I vanliga fall läggs det ändå bara till en eller ett par minuter, säger Gustafsson.
För hemmalaget var det bara att fortsätta gasa.
– Visst är vi nöjda med att ha fått in 2-2, men noll eller en poäng är det inte så stor skillnad på. Vi är redan nere på tre backar och uppe på fyra anfallare, konstaterar Gustafsson.
Efter 93 minuter kom också 3-2. Efter ett inkast är Centern sist på bollen innan den passerar den egna mållinjen.
– Jag tror att Charlie är närmast bollen av våra spelare. Den tar på någon av deras och går upp i nättaket.

Läget i Centern efter era sena mål?
– Rätt uppgivet. De hade nog på känn att det skulle komma. De höll ut i pressen i 45 minuter och ville bara hämta sin första trepoängare, säger Gustafsson.
Trots tre minuter kvar av tilläggstiden kunde gästerna inte ställa om och jaga mål. I stället var GIF/VIF nära också ett fjärde mål.
– Detta var en viktig hållplats för oss. Vi var för bekväma i början på säsongen, men nu sliter vi för varandra och visar att vi är tillbaka i vinnarspåret, säger Gustafsson och berömmer sina inhoppare (Jacob Björk, William Åberg och Matthew Rosén) samt högerbacken Marcus Petersson.

Matchfakta

Genevad/Veinge IF-IF Centern 3-2 (0-2)
div 5, herr
Mål GIF/VIF: Jacob Björk, Charlie Boson, självmål
Domare: Slavisa Stijepic, Halmstad

×