Foto: Johan Nilsson / TT

Man åtalas för Albinmordet

Halmstad För snart tre år sedan hittades en 16-årig pojke död i en bäck i Frennarp i Halmstad.
Idag åtalas den man i 20-årsåldern som greps och häktades i februari.

Kroppen efter 16-årige Albin hittades den 10 maj 2014. Sedan dess har utredningen pågått.
– Vi har inte gett upp. Under de här åren har vi vid flera tillfällen lyft utredningen och alltid haft resurs att bedöma och utreda nya uppgifter som kommit in. Vi har över tid haft flera olika teorier som vi arbetat med, säger Cecilia Bergsten, chef för grova brott i Halland, som lett polisens utredning, i ett pressmeddelande från polisen.

Den misstänkte har erkänt omständigheterna kring mordet och att han varit i bråk med 16-åringen.
– Det finns uppgifter i utredningen om att offret tidigare ska ha behandlat en nära anhörig till den misstänkte gärningsmannen illa. Den bild vi har nu är att detta skulle kunna vara motivet till brottet, säger åklagare Gisela Sjövall i pressmeddelandet.

– Under utredningens gång har det förekommit en hel del ryktesspridning. Vi har följt upp alla uppgifter som kommit in för att även avfärda uppgifter som inte stämmer.

×