Skottorp vann nätt och jämt mot Walldia i seriepremiären efter 2-1 i slutminuterna. I serieavslutningen möts de igen.
Robert Andersson, ur-walldian som till i år bytt till Skottorp, gjorde de grönsvartas första seriemål för säsongen. FOTO: Lars-Åke Englund

Moberg från målsumpare till hjälte

SKOTTORP De tre poängen satt långt inne, men i matchens sista minut kunde Skottorp avgöra väg grannderbyt mot Walldia.
– Skönt att vi får sätta bollen i slutet, säger tränare Mikael Gustafsson.

Matchfakta

Skottorps IF-BK Walldia 2-1 (1-0)
div 7 södra, herr
Mål SIF: Robert Andersson, Oskar Moberg
Mål BKW: Miridon Berisha
Domare: Fatmir Kyqyku, Halmstad

Oskar Moberg gick från målchanssumpare till derbyhjälte och drog igång segersången i Skottorps omklädningsrum efter 2-1 hemma mot Walldia. En seger som var rättvis, i en match som Skottorp borde ha avgjort redan i första halvlek.
– Ja det kunde ha stått 5-0 i halvlek. Hade inte Jocke (Joakim Sörensen, målvakt i Walldia) gjort sina fina räddningar så hade vi punkterat matchen, säger Gustafsson.
Men Skottorp fick nöja sig med ett mål i första halvlek då Robert Andersson, nyförvärv från Walldia, gav hemmalaget ledningen efter dryga halvtimmen. Oskar Moberg hade chansen att sätta bollen i öppet mål redan efter 13 minuter, men på den aprilvädersdrabbade gräsmattan – det var hoppigt och föll dessutom snöblandat regn i sidled – studsade bollen upp precis som han skulle raka in den.
Moberg hade ytterligare ett läge i halvleken, medan Petter Gustafsson brände tre bra lägen, och Emil Gustafsson träffade ovansidan av ribban med ett volleyskott.

Walldia hade inte mycket att säga till om före paus men fick bättre ordning på spelet efter densamma. Den enda riktiga chansen man skapade kom dock efter 79 minuter, och gav 1-1.
– Walldia kom rätt i sina löpningar, och vi vet att de är duktiga. Men det är snöpligt när de får 1-1, säger Mikael Gustafsson.
Minuten före kvitteringen hade Oskar Moberg haft ett friläge mot Joakim Sörensen, men hindrats av en briljant fotparad.
– Speciellt den räddningen är riktigt sjuk, berömmer spelande Walldiatränaren Kenan Ramadani.

Gästerna fick mer luft under vingarna efter kvitteringsmålet och hotade vid ett par tillfällen. Men efter mycket om och men så var det Skottorp som kunde bärga samtliga poäng.
I matchens sista minut rullade hemmalaget igång ett fint anfall som slutade med att Oskar Moberg satte till foten på Petter Gustafssons inspel från kortlinjen. Och då hade Joakim Sörensen slut på omöjliga räddningar.
– Efter förutsättningarna gör vi ändå en helt okej premiär, säger Ramadani efter det sena förlustmålet.
– Vi fick ringa in flera spelare som inte tränat någonting, och förhoppningsvis blir det bättre när vi fått spela ihop oss. Visst skapade Skottorp fler chanser, men sett till spelet tycker jag att vi var bättre i andra halvlek, och att vi varit värda en poäng, fortsätter han.

Matchfakta

Skottorps IF-BK Walldia 2-1 (1-0)
div 7 södra, herr
Mål SIF: Robert Andersson, Oskar Moberg
Mål BKW: Miridon Berisha
Domare: Fatmir Kyqyku, Halmstad

×