Mål- och snöyra när premiären bröts

FOTBOLL Efter en halvlek bröts seriepremiären mellan Röke och Laholm. Snöfallet omöjliggjorde fortsatt spel, och LFK-tränare Blerim Rrahmani hoppas att halvtidsresultatet 6-0 ska gälla som slutresultat.
– Båda tränarna var överens om att 6-0 var ett bra resultat, säger Rrahmani.

Matchfakta

Röke IF-Laholms FK (0-6, avbruten i paus pga snöfall)
div 2 sydvästra Götaland, dam

Påskaftonens snöfall ställde till det i seriepremiären av damernas division 2 sydvästra Götaland. Laholm hade 6-0 i paus borta mot Röke, och efter vilan kom spelet aldrig igång igen.
– Jag ville egentligen att vi skulle gå ut och spela av andra halvlek för att vi inte ska behöva åka ner dit igen. Men det snöade jättemycket och man såg knappt linjerna, säger Rrahmani.
Domaren tog diskussionen med de båda lagens tränare, och alla kom överens om att bryta vid 6-0 och att det skulle få gälla som slutresultat.
Det blir dock upp till Hallands FF, som administrerar serien, att avgöra om det blir någon andra halvlek.
– De kan tvinga oss att spela, men jag hoppas inte att de gör det eftersom båda lagen var överens. Vi har många seriematcher innan uppehållet, och dessutom DM, och vill inte ha en match till hängande över oss.

Under de 45 spelade minuterna var Laholm överlägset. 1-0 kom tidigt och efter 20 minuter hade man 3-0.
– Jag hade sett Röke spela och var lugn inför matchen, även om en premiär alltid är oviss. Men vi gör det bra och följer vår matchplan. Eftersom vi får in ett tidigt mål slipper vi dessutom bli stressade, säger Rrahmani.
Någon segersång blev det dock inte.
– Tjejerna undrade om vi skulle sjunga, men vi bestämde oss för att avvakta HFF:s beslut. Säger de att halvtidsresultatet gäller så får vi sjunga på första träningen efter beskedet. Hur som helst hoppas jag att vi snabbt får veta hur det blir, säger Rrahmani.

Matchfakta

Röke IF-Laholms FK (0-6, avbruten i paus pga snöfall)
div 2 sydvästra Götaland, dam

×