Misshandel och vapenskott i centrala Laholm

Laholm Ett stort antal personer ska på lördagskvällen ha gett sig på två ungdomar på Humlegången i centrala Laholm med tillhygge.
Två skott från en okänd vapentyp ska även ha avlossats. En anmälan om grov misshandel och grovt olaga hot är upprättad.

Händelsen ska ha utspelat sig klockan 21 på lördagen och ska ha föregåtts av tjafs tidigare under kvällen.
Enligt anmälan ska en bil ha passerat de två målsägande och då gestikulerat mot dem som var på cykel. Cyklisterna – i åldrarna 25 och 20 – cyklar då ikapp bilen och knuffande uppstår. Bilen försvinner från platsen med letar senare med fler bilar i släptåg upp cyklisterna. Det är då bråket ska ha börjat.

Ur bilarna stiger ett stort antal personer, enligt anmälan ett ”tjugotal”, beväpnade med tillhyggen och misshandlar cyklisterna. I samband med detta avlossas också två skott, som beskrivs som varningsskott. I anmälan rubriceras det som ”grovt olaga hot”. I nuläget vet polisen inte vad det är för typ av vapen som avlossats, om det är en riktig pistol eller en startpistol. Dock har man på platsen funnit två tomhylsor, uppger Björn Astell på Laholmspolisen.

Polisen har fått in vittnesmål som sagts sig ha hört skotten på lördagskvällen.
Tjugoåringen och tjugofemåringen har klarats sig undan med lindrigare skador, uppger polisen. Det är oklart hur målsägande känner de som anföll, men två namn på anfallarna ska ha uppgetts.

×