Vänsterpartiet kräver mer pengar till förlossningsvården

Vänsterpartiet ser krisen i förlossningsvården som akut och därför är ett av partiets viktigaste krav under de pågående budgetförhandlingarna med regeringen att verksamheten redan i år ska få mer pengar skriver Sveriges Radio Ekot.

– Vi ser ju att det är en stor kris i dag. Att bli förälder ska ju vara ett de finaste ögonblicken i ens liv men många ser fram emot förlossningen med oro, för man vet att det är ont om platser och man läser krisrapporterna i media. Nu vill vi göra något åt det här, och göra en riktig storsatsning på förlossningsvården över hela Sverige, säger Vänsterpartiledaren Jonas Sjöstedt till Ekot.

Sjöstedt säger till Ekot att han hoppas på mer än 400 miljoner kronor per år till förlossningsvården.

Förhandlingarna om den kommande vårbudgeten pågår just nu mellan regeringen och Vänsterpartiet. Det ska presenteras i mitten av april.

×