Skål! Seriesegrare är vi allihopa. Vindrarps VK:s herrtrupp tog en tårtbit innan måndagens träning. Foto: Johan Jönsson
Joel Lindberg har varit viktig som spelande tränare för Vindrarp. I bakgrunden syns kollegan Christoffer Bertilsson.

Vindrarp firade med tårta och en skål i cider

Våxtorp Det är en härlig säsong för Vindrarps VK. I söndags säkrade A-laget seriesegern i division 1 när Lund besegrade Falkenberg. Därmed blev VVK mästare i kavaj. Innan måndagens träning blev det tårtkalas och skål i cider. På lördag blir det segerbankett.

Vindrarp står som klar seriesegrare med en omgång kvar. Detta stod klart efter helgen där VVK själva gjorde vad man skulle genom att slå Engelholms VS med 3-2 i set. När då Lund samtidigt under söndagen besegrade Falkenberg var saken biff.
– En underbar känsla, konstaterade tränare Christoffer Bertilsson.
”Berra” är dock bara en utav två i en duo. Joel Lindberg har en mycket viktig roll som spelande tränare med sitt ”volleybollhuvud” och sin inställning.
– Vi har alltid haft bra sammanhållning i Vindrarp, men i år har det varit speciellt på något sätt. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det, säger Lindberg.
– Vi har haft väldigt bra harmoni i laget. Det har aldrig känts stressat eller jobbigt om vi förlorat ett set eller till och med en match. Det har varit lugnare än innan och aldrig oroligt i gruppen, säger Lindberg.

Det var inte många som trodde på VVK inför säsongen. Flera tongivande spelare slutade eller bytte lag. In kom nya spelare som Nils Åkerman och Victor Bengtsson, som båda tog startplatser.
– Nils är viktig i gruppen med sitt positiva sätt. Han är lite annorlunda än oss andra. Han tillför dynamik, säger Christoffer Bertilsson.
– Sedan har Victor varit en riktig klippa som bara blivit bättre och bättre under säsongen, fyller Joel Lindberg i.
Träningen har förändrats lite inför den här säsongen.
– Vi ville sätta vår prägel på det och har gjort vissa justeringar med andra infallsvinklar, säger Lindberg och fortsätter:
– Vi har fokuserat mer på spelet. Vi har spelat ihop oss mer än tidigare säsonger. Istället för en massa avancerade övningar har vi spelat mer på träningarna och övningarna vi gör är matchlika, säger Lindberg.

I gårdagens LT stod det felaktigt att seriesegern är VVK:s första i division 1.
– Det stämmer inte. Det är den fjärde. Tredje gången vi vann kvalade vi oss upp till allsvenskan som det hette då istället för elitserien som nu, säger Boris Gustavsson.
Och vem skulle veta om inte VVK-veteranen.
Efter tårta och cider väntade träning.
– Det blir bara kondition den här veckan, skämtade tränare Lindberg.
– Sedan har vi träning igen på onsdag. På lördag är det match och seger i seriefinalen mot Lund som gäller, säger Bertilsson.
För trots att det hela är säkrat vill VVK avsluta snyggt inför hemmapubliken. Samtidigt slåss Lund för att få behålla andraplatsen före Falkenberg.
Det bäddar för en riktig holmgång.
Efter lördagens match väntar segerbankett och utgång i Halmstad.
– Så tänker vi på att vi har B-match på söndag, skämtar John Nilsson till allmänna skratt.

×