Charlie Boson gjorde tre av Genevad/Veinges fyra mål mot Laholms akademilag. Foto: Johan Jönsson
Zett Wyke gav LFK akademi ledningen med 1-0.

GIF/VIF vände och vann DM-matchen

Fotboll Genevad/Veinge vann DM-matchen och prestigemötet mot Laholms FK akademi med 4-1. LFK inledde bäst, men GIF/VIF tog över.
– De har ett bra lag och vann rättvist, konstaterar LFK:s målvakt och coach Markus Johansson efter matchen.

Matchfakta

DM, grupp 17
Laholms FK akademi-Genevad/Veinge IF 1-4 (1-1)
Mål LFK: Zett Wyke
Mål GIF/VIF: Charlie Boson 3, Besart Mazreku
Domare: Sadik Hajdari, Varberg

Men det var LFK som inledde bäst med ett rappt anfallsspel på två tillslag.
Förre GIF/VIF:aren Oskar Hemhagen var dominant på LFK:s innermittfält och styrde spelet på flinka lagkamrater.
Det var varken orättvist eller ologiskt att Zett Wyke gjorde 1-0 till LFK efter kvarten spelad. Den fina framspelningen stod Viggo Persson för.
– Vi börjar stressat, gör det svårt för oss och bjuder på möjligheter. Samtidigt gör LFK det bra när de fyller på och får övertag. Men vi visste hur de skulle spela och borde gjort det bättre, säger GIF/VIF:s tränare Kim Gustafsson.
LFK fick Lucas Pettersson skadad på uppvärmningen (lårkaka) och efter halvtimmen fick Mikael Fransson halta ut fotskadad.
Det gjorde att akademin fick göra rockader i laget och spelarna på bänken är nog egentligen inte redo för så mycket spel som det blev.
– Vi orkar i början. Sedan får vi göra väldigt mycket förändringar. Vi får skifta spelare och byta positioner, säger Johansson i LFK.
GIF/VIF jämnade ut spelet och Leo Gustafsson hade ett avslut i stolpen. Jonatan Jacobsson hade ett lurigt avslut för LFK, men John Novak i GIF/VIF:s mål klarade.
GIF/VIF fick 1-1 till skänks när det blev missförstånd i LFK:s försvar och Charlie Boson smet emellan och enkelt kunde rulla bollen i nät.
– Ett tacksamt mål för oss som betydde mycket att få med till pausvilan, säger Gustafsson.

LFK skapade ett par lägen i inledningen av andra utan resultat. I GIF/VIF avslutade Besart Mazreku tätt utanför efter ett friläge.
GIF/VIF gjorde 2-1 efter fint inlägg från Kewin Hansen som Charlie Boson snappade upp på den bakre stolpen.
Visar Demaj avslutade i stolpen för GIF/VIF och Mazreku var nära på returen.
LFK stack emellan med en nick i ovansida ribba från Max Sjöstrand innan Charlie Boson distinkt sköt 3-1 i mål på pass från Leo Gustafsson.
LFK borde haft 2-3 när Max Sjöstrand nickade i mål. Han blev dock mycket tveksamt avblåst för offside.
I matchens slutskede fick Besart Mazreku äntligen göra mål när han satte 4-1 framskarvad på djupet av Armin Darban.
– Stundtals spelar vi bra i andra, men vi utnyttjar vår snabbhet i djupet för lite. Dessutom bjuder vi in till för mycket kontringar. Men det var inte bara LFK som tröttnade i andra. Vi hade också försvarat oss mycket, säger Gustafsson och berömmer Bosons näsa för mål.
– De två måltjuvsmålen är jag väldigt nöjd över att han gör. Sedan gör Alex (Nilsson) många viktiga brytningar och Noak (Pettersson) ett bra jobb med att plocka bort Oskar (Hemhagen) i andra.
– Vi drällde och trampade för mycket på bollen i andra. Det gick för sakta och vi blev lite för bekväma. Bakåt gör vi så gott vi kan, men vi kan ännu bättre offensivt, säger Johansson och fortsätter:
– Jonte (Jacobsson), Fransson (Mikael) och Pelle (Thronée) gör det stabilt. Bland A-truppspelarna är det lite för mycket upp och ner idag även om Oskar (Hemhagen) gör det väldigt bra i början, avslutar Markus Johansson.

Matchfakta

DM, grupp 17
Laholms FK akademi-Genevad/Veinge IF 1-4 (1-1)
Mål LFK: Zett Wyke
Mål GIF/VIF: Charlie Boson 3, Besart Mazreku
Domare: Sadik Hajdari, Varberg

×