– Får man ett sånt här erbjudanden kan man inte tacka nej, säger Linda Klintefjord. Foto: Lina Millberg

Kaféägare trött på matfusk – lovar äkta vara

Laholm
I sommar öppnar Linda Klintefjord kafé Sockerdrömmen på bokhandlargården i Laholm. Hos henne är allt vad halvfabrikat och matfusk heter förbjudet. Dessutom satsar hon på glutenfritt.
– Allt bakas från grunden och naturligtvis använder jag inga onödiga tillsatser.

När Linda Klintefjords man blev glutenintolerant så vändes tillvaron upp och ned. Vad skulle familjen nu äta? Men Linda som alltid älskat att baka provade sig fram i köket.
– Ofta läggs det för stort fokus på att ersätta. Man måste ha en kanelbulle till varje pris och den ska smaka och se ut likadant. Men jag har i stället lagt fokus på att få fram bra grejer, säger Linda.

Efter det har intresset för att baka och för mat bara vuxit. Hon har ”nördat” ner sig, som hon själv uttrycker det. Råvarorna ska vara av bra kvalitet och hon tycker själv att det fuskas för mycket i matindustrin.
– Jag är absolut en förespråkare av småskalighet och stödjer gärna närproducerade varor. Jag vill ha produkter där jag känner att folk brinner för det de gör och är engagerade.

Linda har skrivit en bakbok med recept för den som vill ha glutenfria bakverk och så har hon även drivit ett kafé i Oskarström. Redan förra året fick hon erbjudandet om att öppna ett kafé på bokhandlargården.
– Men då var jag höggravid och det passade inte. När jag fick samma erbjudande i år igen så kunde jag bara inte säga nej. Den här gården är helt underbar och det blir verkligen en drömarbetsplats.
Kaféet kommer att hålla till i den gamla mjölkaffären på hörnet på Storgatan med uteservering på bokhandelns innergård. Men än så länge sträcker sig kaféplanen bara sex veckor över sommaren. Innan hon hoppade på ”sommarjobbet” som kaffeägare var hon föräldraledig och vad som händer efter sommaren vet hon ännu inte.
– Drömmen är att prata mat och servera kakor hela dagen.

×